Online beszédindítás

Ha a kislányod elmúlt 18 hónapos, vagy a kisfiad 24, és nem jutott el a kétszavas közlések szintjére, akkor eljött az idő, hogy ezen segíts!

A beszélés bonyolult feladatához az ép halláson, intellektuson és beszélő környezeten túl az idegrendszer megfelelő érettségi szintje szükséges. Az idegrendszer éréséhez sok-sok mozgás kell, amilyenek az egyensúlyi ingerek, mint a hinta, döcögtetés, forgatás, gyorsulás. Ezeket sok szakember alkalmazza, többek között beszédindításra is.

Ezek a kívülről jövő ingerek azonban hatékonyság szempontjából nem is említhetők egy lapon azzal a hatással, amit a gyermek maga tudna elérni, ha a hat hónapos kor előtti mozgásmintákat gyakoroltatjuk vele. Vagyis ha lézerpontosan ott avatkozunk be, ahol a hiány van.

Milyen módszerrel dolgozom?

A fent leírt jelenséget fedezte fel Fekete-Cseri Zsuzsanna, aki módszerének hatékonyságát olyan óvodások csoportjain is lemérte, ahol nem hivatalos mozgásterapeuták, hanem lelkes óvodapedagógusok végeztették a gyerekekkel a feladatokat. Az eredmények magukért beszéltek: az arra rászoruló, idegrendszeri éretlenség jeleit mutató óvodások egy tanév alatt messze elhúztak az egészséges kontroll csoport mellett a legtöbb mért területen.

Én magam is ezzel a módszerrel segítek a szülőknek. Úgy gondolom, hogy gyermeked legjobb szakértője te magad vagy! A fenti példában említett óvodapedagógusok sem voltak szakemberek a mozgás és idegrendszer fejlődésének területén. Mért ne tanulhatnál meg egy pár gyakorlatból álló, egyszerű napi negyed óra alatt elvégezhető fejlesztő tornát, amit a segítségemmel pontosan a gyermeked és családod valós lehetőségeihez szabhatsz? Hidd el, ahogy az a több tucat szülő, aki segítségemmel már újraindította gyermeke fejlődését, te is képes leszel rá!

„A tesó, a család semmi hátrányát nem érezte. Most az a 15 perc, az abszolút beépíthető a mindennapokba, én úgy gondolom. Szerintem tök hamar ezt meg tudtuk csinálni, ha elhatároztuk, hogy nekikezdünk, végigcsináltuk. Persze volt olyan is, hogy kimaradt egy nap, de próbáltunk odafigyelni.”

Petra

Miért nagyon fontos a beszéd?

Az összefüggő szöveg megértése a tanulás alapja.

Sok szülőt megnyugtat a tudat, hogy kisgyermeke, bár nem beszél, „mindent megért”. A beszédkésést mutató gyerekek későbbi helyzete azonban azt mutatja, hogy közöttük lényegesen gyakoribbak a tanulási nehézségek, mint a normál beszédfejlődésű társaik között.

Ezen túl, ha a gyermek nem beszél, akkor nem tudjuk pontosan mérni, mit ért meg. Ezért elengedhetetlen, hogy a beszéd elinduljon!

Beszédindító Kaland

Legnépszerűbb programom a te kezedbe adja gyermeked fejlődését.

Csatlakozz te is azokhoz a tudatos szülőkhöz, akik tanfolyamomon megtanulták és használják a Cseri-Módszer otthoni fejlesztésre kitalált babatornáját és fejlesztő programját. A módszer már több tucat szülőnek segített, hogy megértse és fejlessze gyermeke idegrendszeri érését.

„Kicsit aggódtunk eleinte, hogy majd esetleg nem leszünk képesek végrehajtani, vagy a kislányunk nem akarja majd csinálni a feladatokat. De aztán ez teljesen alaptalannak bizonyult. Azok a feladatok, gyakorlatok, amiket kaptunk követhetőek voltak, kifejezetten jól működtek és volt olyan is, amit a mai napig is, magától csinál a kislányunk. 

Tehát nem egy olyan tornát kell elképzelni, amihez nagyon nagy szaktudás kell és akkor még a gyerek nem is szereti, mert fájdalmas. Hanem igazából ezek tök játékos dolgok. Amit a feleségem mondott, az is fontos, hogy ha ezeket megcsináljuk a gyerekkel, akkor az egy plusz, minőségi együtt töltött idő. Azon kívül, hogy neki jót tesz, a beszédét, meg egy csomó minden mást is fejleszt, azonkívül ugye, anyával, vagy apával töltött plussz idő, amit aztán külön lehet még élvezni is.”

Balázs, résztvevő édesapa

„A Beszédindító Kalanddal maximálisan elégedett vagyok. Nagyon hasznos volt minden egyes előadás, és a kérdezési lehetőségnek is nagyon örültem. A személyes konzultáció pedig a hab a tortán.”

Évi, résztvevő édesanya

A programot online formára Fekete-Cseri Zsuzsanna, szakmai mentorom felügyelete mellett adaptáltam.

Személyes gyakorlás (kizárólag az online Beszédindító Kaland résztvevőinek)

Székesfehérváron vagy a közelében laktok, és szeretnéd élőben ellesni a mozdulatokat, fogásokat? Mestere szeretnél lenni gyermeked fejlődésének?

Gyertek el hozzám, hogy együtt találjuk ki, melyik mozdulat hogyan lesz kivitelezhető gyermeked számára a legkönnyebben. Ehhez csak be kell jelentkezned gyakorlóórára. Írj egy üzenetet a Fb. zárt csoportunkban, vagy a klari@odaadotekintet.hu címre! A tárgymezőbe írd, személyes gyakorlást szeretnék.

Személyes alkalmak

  • Egyéni gyakorló óra: egy gyermek tornázik saját szülőjével, én pedig segítek, korrigálok. Ára 13.500 Ft / alkalom (30-45 perc)
  • Duó gyakorló óra: két gyermek szimultán tornázik a saját szülőjével, én pedig segítek, korrigálok. Ára 6.750Ft / gyermek / alkalom (30-45 perc)
  • Trió gyakorló óra: gyakorlottabb szülők hárman, saját gyermekükkel. Ezt első alkalomra nem javaslom. Ára 4.500 Ft / gyermek / alkalom (30-45 perc)