Konzultáció

Ha úgy érzed, mintha nem lenne minden rendben a gyermekeddel, de tanácstalan vagy, kitől kérj segítséget, milyen szakemberre lenne szükséged. Szívesen átbeszélem veled a tapasztalataidat, kérdéseidet mint szakember, és mint tapasztalt szülő.

Milyen esetekben érdemes megkeresned?

Ha kisgyermeked 1 és 4 éves kor között van, és mozgás-, vagy beszédfejlődésében nem minden a papírforma szerint történik, keress bátran!

Ha esetleg önszabályozásában vannak érdekességek, mondjuk, nem alakul a szobatisztaság, vagy az altatás körül vannak még mindig cirkuszok, akkor is tudlak támogatni.

Ha egyelőre csak egy tájékozódó jellegű beszélgetésre és nem javaslatra van szükséged, válaszd az Iránymutató konzultációt, hogy minden további nélkül csak egy átfogó képet kaphass!

Ha azonban biztos vagy abban, hogy pontos helyzetfelmérés után további javaslatra és/vagy konkrét segítségre is szükség van, kérj egy alapos Tanácsadást, fejlesztési tervvel!

Mindkét esetben szeretettel és legjobb tudásommal állok rendelkezésedre.

Iránymutató konzultáció

Szeretettel várlak egy orientációra, ami segít neked eldönteni, hogy a te és gyermeked helyzetében szükséges-e már valamilyen beavatkozás, vagy érdemes még otthoni változtatásokban bízni.

Ebben az esetben nem készülök fel előre a beszélgetésre. A beszélgetés során megoszthatod velem kétségeidet és a megismert tapasztalatoknak, helyzetnek megfelelő azonnali választ adok neked. Olyasmi mélységű találkozás ez, mint egy kávézás egy megbízható ismerősöddel, akinek adsz a szavára, de nem feltétlen avatod be minden részletbe.

Ez a fajta beszélgetés nem jár semmilyen elköteleződéssel. Nem írok neked javaslatot, csak szóban hangzanak el ötletek, amelyeket te a saját belátásod szerint alkalmazhatsz. Felvételt nem készítünk.

JELENTKEZÉS:
kérlek írj egy e-mail üzenetet a klari@odaadotekintet.hu címre! A tárgy mezőbe írd be, hogy iránymutató konzultáció! Feltétlenül add meg a telefonszámodat, mert az időpont egyeztetése miatt hívni foglak. A beszélgetés online zajlik.

A konzultáció ára: 20.000 Ft (kb. 40 perces beszélgetés)

Tanácsadás fejlesztési tervvel

Ha előzetes felmérésen alapuló, fejlesztési tervet is tartalmazó tanácsadásra vágysz, akkor ezt válaszd! A 60-80 perces konzultáció után te magad is lépésről-lépésre haladhatsz gyermeked fejlődésének elősegítésében.

A beszélgetés online zajlik, és kérésedre felvesszük. Így később is visszanézheted, ha elbizonytalanodtál.

A jelentkezéshez kérlek írj egy e-mail üzenetet a klari@odaadotekintet.hu címre! A tárgy mezőbe írd be, hogy szakmai konzultáció!

Ezután küldök neked egy online adatlapot, ahol gyermeked eddigi történetét oszthatod meg velem. A közös találkozónkra ebből fogok felkészülni. Ha ezt kitöltöd, felhívlak és időpontot egyeztetünk a konzultációra.

A megbeszélésre előkészítek egy dokumentumot, ami tartalmaz egy fejlesztési tervet és javaslatot. A javaslatok azon rejtett tényezőkhöz kapcsolódnak, amiket gyakran figyelmen kívül hagynak az orvosi rendelőkben és a Szakszolgálatoknál is, de a Cseri-módszer holisztikus szemléletéhez és gyermeked sorsához szorosan hozzátartoznak.

Ezekből számodra is egyértelmű lesz, gyermeked tünetei milyen további teendőket kívánnak. A javaslatban megfogalmazzuk: Kell-e foglalkozni az emésztésével, lehet-e a testnek statikai elakadása, szükség van-e hallásvizsgálatra, szóba jönnek-e allergiák, stb.

A fejlesztési tervet közösen átbeszéljük és pontosítjuk. Ebben a ti teendőiteket rögzítjük. Hetente hányszor, mely gyakorlatokat kell elvégeznetek a fejlődés érdekében? Milyen egyéb változtatásokat célszerű bevezetnetek, hogy optimális körülményeket tudjatok teremteni gyermeketek fejlődéséhez?

Amennyiben további együttműködésben állapodunk meg, ennek a konzultációnak az árát beszámítom a későbbi díjazásba.

A tanácsadás ára: 60.000 Ft, és a következőket tartalmazza:

  • adatlapos esetfelvétel
  • konzultáció online vagy személyesen Székesfehérváron (60-90 perc)
  • fejlesztési terv és javaslat írásban
  • videóanyag a találkozóról (ha online)

JELENTKEZÉS:
kérlek írj egy e-mail üzenetet a klari@odaadotekintet.hu címre! A tárgy mezőbe írd be, hogy iránymutató konzultáció! Feltétlenül add meg a telefonszámodat, mert az időpont egyeztetése miatt hívni foglak. A beszélgetés online zajlik.

Cikkeim

Döglesztő általánosítások a fejlődés területén

Gyakran megakadok azon, amikor aggódó anyák, apák kérdéseire, hogy nincs-e valami baj, ha a gyerek nem teszi ezt, vagy azt, mikor a szomszédé már igen, olyan egyszerű általánosításokkal válaszolnak, hogy minden gyermek különböző ütemben fejlődik, nem szabad siettetni a folyamatokat. Ok. Minden ember a maga ütemében fejlődik. Aláírom. De már ebben a hosszúra sikerült felvezető […]

Elolvasom a cikket
A képen 5-6 éves kisfiú hasal egy homokozóban. Előtte kisebb műanyag dömper. A fiú vissza felé néz. Nem az előtte lévő kis dömper irányába. Talán valami elvonta a figyelmét eddigi játékáról. Zőld-kék póló és színes sort van rajta. A kép hangulata derűs, békés.

Segítség? Mit kaphatok, mit adhatok?

Mit tehetek szülőként, ha elakadást, éretlenséget, részképesség problémát sejtek gyermekem fejlődésében? Nagy a zűr a fejekben, ahogy a rendszerben is Magyarországon. Sokszor a gyerekorvos, az óvodapedagógus is szülőktől tudja meg, hova küldheti ilyen-olyan tünetet mutató kis páciensét, neveltjét. A gyógy-, illetve fejlesztőpedagógia forráshiányos terepén a gyakori átszervezések sem tesznek jót. Úgy tűnik, mintha minden városnak, […]

Elolvasom a cikket
A képen egy csoport gyerek látható. 5-10 éves fiúk. Hárman közülük sorban állnak egy kukac-alagút előtt. Egyikük már áthaladt rajta és nevetve fut vissza a sor végére. A kép hátterében polifoam matracok.
blog

Ellenőrizd gyermeked beszédfejlődését!

Kérd ingyenes táblázatomat, hogy megtudd, korának megfelelő szinten van-e gyermeked beszédprodukciója.

A táblázatból azt is megtudhatod, mi az, amit már megért.

Azt is elárulom, hova kell mindenképp eljutnia, hogy élvezettel tanuljon majd a suliban.